• Tilly Spoor

  • Tilly Spoor

  • Tilly Spoor

"Aandacht voor wat je voelt brengt je weer in balans"

Haptotherapie

Haptotherapie is de therapeutische toepassing van de haptonomie. Het is een vorm van begeleiding waarbij de tastzin centraal staat. Gebruikmakend van de aanraking, ervarings - oefeningen en gesprekken richt de begeleiding zich op de bewustwording van het lichaam en het daarmee verbonden gevoelsleven.

Lees meer

Zwangerschaps
begeleiding

Haptonomische Zwangerschaps- begeleiding doe je samen met je partner. Het is een persoonlijke begeleiding gericht op het samen beleven van de zwangerschap en het samen voorbereiden op de bevalling. Jij en je partner wordt geleerd bewust contact te maken met het kindje.

Lees meer

Relatie
begeleiding

Relatieproblemen zijn vaak het gevolg van een verstoord contact binnen de relatie. Vanuit de haptotherapie wordt vooral gekeken naar de affectieve communicatie tussen beide partners. Het affectieve contact is de basis voor de liefdesrelatie. Langdurige stagnatie van de affectieve stroom leidt altijd tot relatieproblemen.

Lees meer

EMDR

EMDR is een therapie voor het verwerken van trauma’s. Het is bedoeld voor mensen die nog steeds last ondervinden van eerder meegemaakte schokkende en ingrijpende ervaringen Middels EMDR, waarbij o.a gebruik gemaakt wordt van geluidstikjes of oogbewegingen , wordt een verwerkingsproces in het brein gestimuleerd dat lijkt op wat er gebeurt tijdens de REM-slaap. Ik kan deze methode gebruiken als de haptotherapie te weinig verwerking oplevert en de heftigheid op fysiek en emotioneel niveau niet verandert.

Lees meer