Bronzen beelden . beeldend kunstenaar

Bronzen beelden, direct leverbaar.

Verpakt in een luxe kist plus doos.

Achteraf betalen voor bedrijven.

Kunstopdracht ook via email.

brons beeldhouwer, beeldend kunstenaar Ragonda IJtsma bronzen beelden, bronzen beeldjes, mensfiguren Bronzen beeld van een vrouw Staande vrouw in brons, bronzen beelden en beeldjes van Ragonda IJtsma
bronzen beeldjes, zakelijke sculptuur in brons, Samen, door beeldhouwer Ragonda IJtsma bronzen beeld van een staande vrouw bronzen plaquette met reliëfs in brons, beeldhouwer Ragonda IJtsma bronzen beeldje van een slanke vrouw, zittend

Van bronzen beeldjes tot tuinbeelden, ook in opdracht.

Mijn bronzen beelden zijn slank, lang en dun, het zijn tengere mensfiguren in brons maar met een krachtige uitstraling. Wilt u een sculptuur uit de collectie dan is deze direct leverbaar maar u kunt natuurlijk ook een beeld laten maken. Mijn vrije werk bestaat uit beelden van vrouwen, altijd solofiguren en vaak unica.

Mijn collectie beeldjes voor het bedrijfsleven is inmiddels behoorlijk uitgebreid en bestaat uit kunstwerken voor diverse zakelijke doeleinden zoals awards en relatiegeschenk sculpturen, bijvoorbeeld als geschenk t.g.v. een bedrijfsjubileum, de overname van een bedrijf of als afscheidscadeau voor een collega.

U kunt altijd bij mij terecht als u met spoed een mooi bronzen beeld nodig heeft maar ook als u een exclusieve sculptuur in opdracht wilt laten maken, ik maak beelden voor binnen en buiten, in elk formaat en voor elk soort gelegenheid.

Bronzen beeldjes met het thema liefde en verbondenheid.

Een perfect en blijvend huwelijkscadeau! Elk beeld bestaat uit twee figuren, man en vrouw, beeldjes met twee mannelijke figuren vindt u in mijn zakelijke collectie.
Deze kunstwerken heb ik ontworpen als exclusief geschenk voor een huwelijk of als cadeau voor een trouwdag, bijvoorbeeld voor een echtpaar dat hun 40-jarig huwelijksjubileum viert.

Nu een bronzen sculptuur kopen.

Een vrouwenfiguur of een sculptuur voor een award uitreiking, bedrijfsjubileum of een beeldje voor een huwelijk? Ik hoop dat u een keuze kunt maken uit de beeldhouwwerken die hier op de website getoond worden.
U kunt uw kunstwerk vandaag nog in huis hebben als u het komt ophalen, maar u heeft uw beeld na betaling in ieder geval binnen twee dagen in huis.

Een bronzen beeldje laten maken.

Dit kan door middel van een atelierbezoek maar het gaat ook perfect via e-mail, u geeft mij wat informatie bijvoorbeeld hoe groot de sculptuur mag zijn en de deadline of wat u graag wilt terugzien in het beeld om maar eens iets te noemen
Als er een bepaald budget is dan kan ik hier rekening mee houden en proberen om het kunstwerk toch aan al uw wensen te laten voldoen. Het is uiteraard altijd mogelijk om uw wensen in een persoonlijk gesprek kenbaar te maken als dit uw voorkeur heeft.

Een mooi verpakt beeld cadeau geven.

Elk beeldje is bij aankoop verpakt in een stevig blank houten kistje met scharnierdeksel met daar omheen een kartonnen doos, klaar voor verzending en om cadeau te geven. Levering naar het buitenland of naar een ander adres dan het uwe is geen probleem.

De genoemde prijs bij de beelden is exclusief 9% btw.

Dit geldt voor de unica, dus de originele, eenmalig uitgevoerde bronzen sculpturen en kunstwerken met een oplage tot aan acht exemplaren. Wilt u een beeldje kopen uit een grotere oplage dan geldt het 21% tarief.

U wilt mijn bronzen beeldhouwwerken komen bekijken?

Dit kan altijd maar wel op afspraak, in mijn atelier kunt u in alle rust mijn bronsplastieken bekijken, ook in het weekend.
Een besteld beeldje komen afhalen kan ook maar pinnen is bij mij niet mogelijk.

Zakelijke kunst voor bedrijven.

Ik ontwerp business awards en exclusieve relatiegeschenken van brons, kleine beeldjes maar ook grote sculpturen voor instellingen, bedrijven en verenigingen. Kunst voor plaatsing in een openbare ruimte, zoals een plaquette,  standbeeld of reliëf of een bronzen sculptuur ter gelegenheid van een bedrijfsjubileum.
Bij kunstopdrachten voor bedrijven is een grote oplage geen probleem en achteraf betalen ook niet.

Bronzen beelden van vrouwen.

Mijn vrije werk bestaat uit vrouwenfiguren, lange en zeer slanke sculpturen waarbij kracht en kwetsbaarheid in evenwicht zijn.
De mens met al zijn gevoelens is als het moet net zo sterk als kwetsbaar, wat ik wil is emoties tot uitdrukking laten komen in brons.
Maar omdat mijn vrouwenbeelden zo lang en smal zijn uitgevoerd zou u ze eens in het echt moeten komen bekijken, op een foto komen lange smalle bronsplastieken niet goed over.

Kunst kopen is leuk!

Probeer het, u zult er geen spijt van krijgen. Twijfelt u nog?
Als u al vaker naar een bepaald beeldje op deze site hebt gekeken dan zit het wel goed, u zult er niet op uitgekeken raken.

Uw kunstopdracht is en blijft uniek.

Dat mijn ontwerpen door anderen nagemaakt worden zal ik maar als compliment beschouwen....
Maar toch kies ik ervoor om de beelden die ik in opdracht gemaakt heb niet openbaar te maken, tenzij het een kunstwerk voor een publieke ruimte betreft uiteraard. Natuurlijk kunt u in mijn atelier foto's van uitgevoerde kunstopdrachten bekijken, zoals vrouwenfiguren, tuinbeelden, awards, beeldjes voor een huwelijk maar ook asbeelden.

Bij zakelijke kunst in opdracht gaat het vaak om een eenmalige award sculptuur of een beeldje voor promovendi binnen een organisatie of een bronsplastiekje voor een lid van de Raad van Bestuur.

Bronzen beeldjes als aandenken | ter herdenking.

Soms krijg ik het verzoek om een asbeeldje te maken waarbij een kleine hoeveelheid as in de sokkel bewaard kan worden.
Ik maak graag een exclusief beeldje als aandenken, ter nagedachtenis aan een geliefd persoon, een mooi kunstwerk waar men van geniet en dat mooie herinneringen oproept.

Menselijke figuren in brons, van klein tot groot, unieke bronzen sculpturen en in kunst oplages. Ik maak bronzen figuren waarbij mensen, emoties en relaties centraal staan.
Kernwoorden: communicatie, verbinding, kwetsbaarheid en kracht.

Kunst als geschenk.

Betaalbare kunst om cadeau te geven ziet u op de pagina "kunst tot 500 euro". Deze speciaal ontworpen beeldjes zijn in een kleine oplage van 30 exemplaren vervaardigd. De kunstwerken zijn voor diverse particuliere als zakelijke doeleinden geschikt. U ziet er ook een beeldje van kunsthars dat is bedekt met een cortenstaalcoating.

Kunst kopen bij de kunstenaar is niet alleen leuk of interessant vanwege het "kijkje in de keuken" een bezoek aan het atelier betekent ook lagere prijzen dan in een galerie.
O ja, bedrijven die een bronzen sculptuur aankopen mogen deze achteraf betalen, mooi meegenomen toch?

Kunst in opdracht laten maken.

Sculpturen zijn een zichtbare herinnering aan een speciale gebeurtenis zoals een huwelijk, jubileum, opening van een winkel, een prijsuitreiking, of een aandenken aan een bedrijf of persoon.
Een kunstopdracht voor het maken van een bronzen sculptuur kan in het atelier maar ook via e-mail besproken worden, dit werkt erg goed en leidt tot heel mooie resultaten.
Wilt u toch liever een atelierbezoek brengen om alles te bespreken?
Bel of mail even, dan maken we een afspraak.

Kunstopdrachten in het algemeen: iedere kunstopdracht voor het maken van relatiegeschenken, award beeldjes of een unieke sculptuur voor een huwelijk begint hetzelfde.
Bij mij begint elk nieuw beeldhouwwerk met het maken van een ruimtelijk schetsontwerp in was, dit wasmodel wordt na uw goedkeuring verder uitgewerkt totdat het in brons gegoten kan worden, natuurlijk hou ik u op de hoogte tijdens het project!

Vraagt u vrijblijvend om meer informatie over kunstopdrachten, zoals bijvoorbeeld het ontwerpen van een award sculptuur, een reliëf, een serie relatiegeschenken voor uw bedrijf, voor het maken van een bronzen monument, een as beeld of bronzen urn.

Een asbeeld of sculptuur ter nagedachtenis.

Een kunstopdracht wordt niet alleen verstrekt naar aanleiding van een feestelijke gebeurtenis, maar ook bij verdrietige gebeurtenissen zoals een sterfgeval.
Een persoonlijk bronzen beeld of beeldje is een bijzonder aandenken voor altijd.
Een van de mogelijkheden is dat de sculptuur bevestigd wordt op een holle sokkel waarin ruimte is voor een kleine hoeveelheid crematie as. Het is ook mogelijk om een bronzen kunstwerkje in, of op een grafsteen te verwerken, zodat er een heel persoonlijk gedenkmonument gecreëerd kan worden.
Graag neem ik de tijd voor u om in een persoonlijk gesprek het nodige te bespreken.

Exclusieve bronzen beeldhouwwerken.

Bronzen sculpturen van een kunstenaar zijn exclusief, de kleine oplage bestaat meestal uit 8 exemplaren. Koopt u een sculptuur met een dergelijke kunstoplage dan betekent dit dat er van dit kunstwerk in totaal slechts acht gemaakt worden. Wanneer het laatste beeld uit een serie is verkocht dan wordt de mal vernietigd.

Eenmalig uitgevoerde beelden worden unica genoemd, deze bronzen zijn echt uniek omdat er gewoon geen tweede exemplaar van bestaat. Reden dus om snel te reageren mocht u interesse hebben in een bepaald werk!

Zullen we afspreken?

U bent altijd welkom in mijn atelier in Ede waar u vrijblijvend, maar wel graag op afspraak, mijn beelden kunt bekijken of praten over een nieuw te ontwerpen beeldje.

 

 

Van goudsmid naar kunstenaar.

Edelsmid zijn was leuk, maar toen ontdekte ik dat ik mezelf als beeldend kunstenaar pas echt goed kon uiten en dat mijn hart lag in de beeldende kunst!

Vanaf mijn eerste jaar als beeldhouwer heb ik gewerkt met galerieën en mijn werk is op veel bekende kunstbeurzen in Nederland en in het buitenland getoond.

Kunst is mijn passie en ik ben er altijd mee bezig, als ik werk aan een bepaald beeld is het pas uit mijn gedachten als het af is, en bij elk nieuw werk begint het hele verhaal gelukkig weer opnieuw.

De mens is het onderwerp in mijn werk en in mijn vrije werk is dit de vrouw. Mensen blijven mij boeien maar ik geef mijn bronzen figuren weer op mijn eigen manier, vooral de vrouwenfiguren die ik maak zijn erg lang en uitgeproken slank.

In elke sculptuur wil ik de kwetsbaarheid en kracht, die ieder mens in zich heeft, tot uitdrukking laten komen.

Ik heb 30 jaar ervaring als beeldend kunstenaar, wat mij onderscheidt van andere kunstenaars is dat ik naast een passie voor kunst ook veel interesse in het bedrijfsleven heb.
Dat ik als edelsmid gewend ben om gedetailleerd te werken is mooi meegenomen.

Ik zie vormen, oplossingen en mogelijkheden, ben professioneel, perfectionistisch, snel, doortastend en eerlijk, ook beschik ik over het nodige inlevingsvermogen om een opdracht naar tevredenheid uit te kunnen voeren.

Emotie tot uitdrukking brengen in een sculptuur, dat is wat ik wil en dat ik gelukkig ook goed kan.
Niet opschepperig bedoeld maar wel eerlijk.

Elk beeld dat ik maak heeft mijn signatuur, een bepaalde vormgeving waardoor mijn beelden gemakkelijk te herkennen zijn, ook voor degenen zonder veel ervaring op kunstgebied.

De lange uitgerekte figuren, de lijnvoering, de fragiliteit, de kleine hoofden en borsten, het ontbreken van gezichten, de lange nek en grote voeten of juist het ontbreken hiervan, het zijn de specifieke kenmerken van mijn werk.

Aan de onderkant van mijn sculpturen is naast het oplagenummer mijn logo te zien dat bestaat uit mijn initialen in gestileerde vorm.

Als professioneel beeldhouwer ben ik deskundig in mijn vakgebied, ook heb ik veel ervaring op het gebied van bedrijfskunst, iets waar ik trots op ben, ook zakelijke kunst is kunst!

Mijn opdrachtgevers weten dat de aan mij verstrekte kunstopdracht 100% naar wens uitgevoerd zal worden, veel klanten zijn dan ook terugkerende klanten.

Ik werk naast particuliere kunstliefhebbers dus ook veel voor bedrijven, instellingen, organisaties en verenigingen en ik krijg de meest uiteenlopende en leuke opdrachten, variërend van een beeldje voor een huwelijk tot aan een monument.

Als beeldhouwer werk ik alleen in mijn atelier, het is een vrij eenzaam bestaan maar het hoort erbij en ik ben er aan gewend.
Een atelierbezoek is afwisseling, pauze, een nieuwe kennismaking, een leuk gesprek met een kop koffie of thee.....ik zeg geen nee..

Bij exposities in een galerie heb je alleen tijdens de opening van je expositie contact met de liefhebbers van je werk en andere kunstliefhebbers.
Sinds ik mijn kunstwerken ook via internet verkoop heb ik zo vaak leuke gesprekken met klanten die een kunstwerk kopen of mensen die gewoon eens willen komen kijken in mijn atelier.

Kunstwerken voor bedrijven.

Een goed relatiegeschenk past bij uw organisatie of van het bedrijf dat het beeldje cadeau krijgt.
Kunst is exclusief en tijdloos, dus met een bronzen sculptuur kunt u zich als bedrijf optimaal profileren bij uw speciale klanten en zaken partners.

Met spoed een mooie sculptuur nodig?

Wilt u op korte termijn een bronzen beeldje als business award uitreiken, of zoekt u een exclusief relatiegeschenk voor een zakelijke partner?
Ik heb alvast wat ontwerpen voor u gemaakt!
Het bronzen beeld dat namens uw organisatie als prijs uitgereikt gaat worden, maar ook het kunstwerkje voor uw zakelijk evenement.

Als u uw keuze heeft gemaakt uit mijn collectie bronzen kunstwerken voor bedrijven dan kan ik het werk direct leveren.
Van kleinere beeldjes heb ik soms een paar exemplaren in voorraad dus u kunt uw beeldje als het moet vandaag nog in huis hebben!

Heeft u minder haast, dan kan ik exclusieve awards of relatiegeschenken van brons in opdracht voor u ontwerpen.

Tip.

Wilt u een kunstwerk kopen waar u geen spijt van wilt krijgen?
Kies dan een sculptuur van een professionele kunstenaar en niet bij een beeldjesfabriek waar ze het werk van echte kunstenaars in eindeloze oplage namaken, nou ja, proberen na te maken dan....Dit soort beeldjes wordt meestal als brons verkocht terwijl het géén brons is!