Ik voel mij aangetrokken tot Bdsm, wat nu?

Wanneer je je aangetrokken voelt tot bdsm kan dit wellicht leiden tot gevoelens als onzekerheid en verwarring. Mogelijk heb jij een beeld van mensen die bdsm beleven dat maakt dat jij jezelf om deze gevoelens afwijst. Maar wist je dat bijna de helft van de Nederlanders ervaring heeft met Sm? Gek genoeg heersen er nog altijd veel vooroordelen omtrent beoefenaars van bdsm, gelukkig zijn er ook misverstanden over bdsm die in de media ontkracht worden.

Ga op zoek naar informatie over Bdsm

Eén van de beste stappen die je kunt zetten wanneer je ontdekt hebt dat bdsm wel iets met je doet is op zoek gaan naar informatie over bdsm. Er zijn talloze websites en platformen die uitgebreide informeren over wat bdsm inhoudt, maak bijvoorbeeld gebruik van een zoekmachine en klik op websites die je aanspreken. Je kunt ook starten bij een Wikipedia pagina over Bdsm. Een goede informatieve website die ik oprecht kan aanbevelen is de website BdsmMinnend. Deze site is door mijzelf opgezet vanuit de liefde voor Bdsm en omvat talloze artikelen en nuttige links naar andere websites met informatie over bdsm. Ook tref je er overzichten omtrent bdsm speelruimtes & bdsm en uitgaan.

Praat met iemand die je vertrouwt over jouw bdsm gevoelens

Blijf niet alleen rondlopen met je gevoelens maar probeer erover te praten met iemand die je vertrouwt. Mocht je de stap te groot vinden om met een bekende te praten dan kun je overwegen om je aan te melden bij één van de grotere bdsm platformen, denk aan Bdsmzaken of FetLife (mocht je mijn profiel op FetLife willen bekijken klik dan hier, je dient wel een account aan te maken voor je iets kunt bekijken op FetLife).

Zijn er (gratis) bdsm cursussen te volgen?

Via de website BdsmMinnend kun je een drietal gratis online cursussen volgen:
Acceptatie Bdsm GevoelensBdsm in Balans en Verschil in Verlangen. Een overzicht van Bdsm Cursussen en Workshops is hier te vinden.

Neem contact op met een Kink Aware Professional

Ook kun je overwegen om te gaan praten met een ervaren coach of counselor (deze worden vaak aangeduid als Kink Aware Professional). Een goede coach zal naar jou luisteren, heeft geen oordeel over jouw bdsm gevoelens of verlangens en zal jou helpen het inzicht in jouw bdsm gevoelens te vergroten.

Wat kan een Coach voor je betekenen?

Een coach kan jou helpen inzicht te krijgen in jouw bdsm gevoelens. Samen met een coach kun je in kaart brengen wat het voor jou betekent dat je je aangetrokken voelt tot bdsm en hoe nu verder te gaan nu je weet dat je bdsm gevoelens hebt. Een coach (mits bekend met de bdsm community) kan jou helpen jouw individuele weg binnen bdsm te vinden. Een coach is ook in te zetten wanneer je minder goede of traumatische ervaringen hebt opgedaan binnen bdsm of tijdens jouw bdsm ontdekkingstocht. Wanneer je zelf bdsm gevoelens hebt maar jouw partner weet hier niets van of deelt jouw gevoelens niet dan kan een coach jou (en eventueel jouw partner) helpen om te leren omgaan met dit verschil in verlangen.

Twijfel je of een (bdsm) Coach iets voor jou is?

Soms bieden coaches een gratis intakegesprek aan, of kun je vooraf contact met een coach krijgen om een beter beeld te krijgen van wat een coach jou kan bieden. Vraag dit gerust, per slot van rekening zet jij een coach in om jouw persoonlijke balans met jouw bdsm gevoelens te vinden. Wellicht kan het overzicht veel voorkomende hulpvragen (aan mij gesteld) je ook op weg helpen.

Je kunt geheel vrijblijvend contact met mij opnemen wanneer je wilt weten wat ik als coach, kinkster en ervaringsdeskundige voor jou kan betekenen. We kunnen een telefonisch contact moment inplannen of je kunt jouw vragen via email stellen.

Karen Smits