Blackberry King

De telefoon van Blackberry kwam in 1999 op de markt en werd en wordt nog steeds vervaardigd door RIM wat staat voor Research In Motion. De Blackberry telefoon werd erg populair door zijn qwerty toetsenbord tezamen met het versturen van gratis berichten via internet. Deze eigen berichtenservice genaamd Ping werd zeer geapprecieerd door particuliere en zakelijke gebruikers.

Ontdek de blackberry apparaten

Met de komst van het aanraakgevoelige scherm door Apple kwam er voor vele een geduchte concurrent bij. Vele verafschuwde het concept doordat het toetsenbord ontbrak. Ook Blackberry deelde mee in deze mening en blijven stijf achter hun concept staan. Kleine mobile telefoons met een 2,5 inch scherm en voorzien van een qwerty toetsenbord is waar Blackberry om bekend stond en z'n populariteit aan te danken had. Van deze succes formule stap je niet zo snel af. Toch heeft Blackberry er uiteindelijk voor moeten kiezen ook deze techniek te adopteren. Het is de laatste jaren de nieuwe standaard geworden.

Kies voor een Blackberry toestel

Heden ten dagen combineert Blackberry een aanraakgevoelig scherm met toetsenbord en een telefoon (de N-serie). Waarvan de gehele voorkant voorzien is van een scherm en 4 knoppen. Door het grote aanbod apps en de vele mogelijkheden die dit de smartphone biedt blijft het apparaat ook in Nederland nog altijd populair. Vooral onder managers en zakenlieden door de zeer goede aansluiting met agendasoftware en email. Maar ook voor andere apps is er enorm veel keuze. Van routeplanner apps tot mobile casino: de blackberry app shop heeft ze allemaal. RIM lanceerd niet alleen telefoons onder de merknaam Blackberry, ook heeft het zijn eigen tablet. Deze noemt men de Playbook, deze is voorzien van een 7 inch scherm en komt met een full HD camera.