Welcome IT professional

Navigeren door project-status-rapportage in Scrum

In het dynamische landschap van projectmanagement zijn effectieve communicatie en transparantie van cruciaal belang voor succes. Onder de talloze beschikbare tools en methodologieën valt Scrum op door de nadruk op iteratieve ontwikkeling, samenwerking en aanpassingsvermogen. Bovendien ligt in de kern van Scrum het concept van project-status-rapportage besloten in een gestructureerde aanpak voor het delen van… lees verder »

Manage de dynamiek van sourcing, strategisch, tactisch en operationeel

Sourcing is een fundamenteel aspect van supply chain management in de IT. Het omvat het proces van het vinden, evalueren en selecteren van leveranciers om aan onze IT behoeften te voldoen. Van het inkopen van devices en services tot het managen van leveranciersrelaties, het sourcinglandschap is dus veelzijdig en evolueert voortdurend. In dit artikel verkennen… lees verder »

“On premise Cloud”, een Contradictio in terminis?

De term ‘on premise cloud’ kan tegenstrijdig zijn, omdat ‘on premise’ doorgaans verwijst naar het hebben van hardware of software die zich in de fysieke gebouwen van een organisatie bevindt en wordt beheerd, terwijl ‘cloud’ meestal middelen en diensten impliceert die we via internet aangeleverd krijgen vanuit afgelegen datacenters. In sommige contexten kan ‘private cloud… lees verder »

De Functioneel Applicatiebeheerder: taken en verantwoordelijkheden

De Functioneel Applicatiebeheerder is een IT collega die wereldwijd in bedrijven is te vinden, niet alleen in Europa. Het is echter wel zo dat de accenten van deze functie op andere continenten vaak verschillen. Daarnaast heeft de functie vaak ook een andere benaming. Functioneel Applicatiebeheer omvat het beheren en onderhouden van softwareapplicaties om ervoor te… lees verder »

Scrumrollen en verantwoordelijkheden matrix inclusief de eindgebruiker

In de dynamische wereld van softwareontwikkeling heeft Scrum zich gevestigd als een van de meest populaire en effectieve methoden voor het managen en uitvoeren van projecten. Het succes van Agile Scrum is grotendeels te danken aan zijn flexibele en iteratieve aanpak, waardoor teams met diverse scrumrollen snel kunnen reageren op veranderende requirements en waarde kunnen… lees verder »

Wachten op computerproblemen (en de rol van gebruikersbetrokkenheid)

Voor computerproblemen hebben we nogal wat synoniemen: computer issues, software errors, algemene it issues en hardware storingen om er een paar te noemen. Ze hebben allemaal één ding gemeen, we kunnen niet werken en daarom moeten ze snel worden opgelost. Als vroeger hardware problemen waren gedetecteerd konden die vaak snel worden opgelost. Tegenwoordig zijn computerproblemen… lees verder »

Discrete vs continuous variabelen in software

Discrete en continuous variabelen zijn termen die we vaak gebruiken om verschillende soorten variabelen te beschrijven in de context van wiskunde, statistiek, computing en data storage. Wat zijn discrete variabelen Discrete variabelen zijn variabelen die enkel specifieke waarden kunnen aannemen binnen een bepaald bereik. Deze waarden zijn vaak telbaar en hebben meestal een eindig aantal… lees verder »

Het overwinnen van uitdagingen op het gebied van oudere IS/IT-systemen

In mijn ervaring met het beheren van Data Warehouse (DWH)-projecten heb ik met veel uitdagingen te maken gehad, waarvan datamigratie van oudere systemen er één was. Sommige klanten willen een DWH hebben zonder ervoor te zorgen dat ze er klaar voor zijn. Bij één project ontbrak het de klant aan de benodigde documentatie (de Data… lees verder »

Gebruik de 522 IT checklisten van ITpedia, met in totaal 22028 vragen.

   Omschrijving Vragen      
   IT projectfasering Bestaat uit meerdere checklisten
   Application Services Library (ASL) Bestaat uit meerdere checklisten
   Continuiteit Bestaat uit meerdere checklisten
   Kwaliteitsattributen Bestaat uit meerdere checklisten
   Functies in de automatisering Bestaat uit meerdere checklisten
   Webdesign Bestaat uit meerdere checklisten
  

Of zoek naar een woord:

Fulltekst:
  Laatst gebruikt: Vooronderzoek op: 2024-04-26 07:55 Checklist
  Toezenden van eerdere beoordelingen per e-mail.

  E-mailadres:
Sidebar