Auto verkopen. De economie, nieuwe en gebruikte auto verkopen veranderen.

Of de crisis de oorzaak is, de uitstoot van auto’s effect heeft of dat consumenten andere reden hebben om hun gedrag aan te passen is moeilijk te zeggen. Wel is duidelijk dat de auto verkopen zelden in zo’n hoog tempo enorme veranderingen hebben ondergaan. Nieuwe auto verkopen, gebruikte auto verkopen, het lijkt wel of verschillende effecten op veel verschillende manieren invloed hebben op de wereld van de autodealers en handelaren.

Zelden hebben bijvoorbeeld de nieuwe auto verkopen zo’n enorme correctie gehad. De daling was afgelopen maand, ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, maar liefst 37 procent lager. Slechts 30.000 nieuwe auto’s werden geregistreerd. Dit terwijl het voorjaar, en dan met name de lente, van oudsher een goede periode dient te zijn.

Maar welke ontwikkelingen hebben allemaal invloed op de auto verkopen?
Natuurlijk het bekende zorgenkind; de economie. Maar ook dienen de fiscale maatregelen van de overheid niet onderschat te worden. Deze brengen de markt enorm uit balans. Maar ook gedrag van jongeren heeft veel invloed op de sector.

Effect economie op auto verkopen
Nog nooit waren de spaartegoeden in Nederland zo hoog als nu. Consumenten potten massaal hun spaarcenten op en stellen grote uitgaven aan huis en auto uit. Een onzekere situatie omtrent bijvoorbeeld het werk zorgen ervoor dat er geen risico’s worden genomen.

‘Liever tienduizend euro op de bank dan een nieuwe auto op het oprit’
Dit lijkt het credo van menig Nederlandse consument. Komt daar dan ooit nog verandering in? Ja. De ontwikkeling van de economie heeft een enorm effect op het consumenten vertrouwen, en daarmee ook op de auto verkopen. De economie laat altijd een golfbeweging zien. De schade welke de dubbeldip, welke we nu ervaren, heeft aangericht is enorm, maar niet onherstelbaar. De komende jaren zal de boel weer aantrekken en zal het consumenten vertrouwen langzaam weer toenemen.

Fiscale maatregelen brengen de auto verkopen markt uit balans
Nederlanders vinden het heerlijk om legaal belasting te ontduiken. We genieten van de veiligheid, de kwaliteit van de wegen, goed geregeld onderwijs en de betaalbare gezondheidszorg en zijn ook best bereid daarvoor te betalen. Maar als de overheid een klein gaatje open laat om minder belasting te betalen, dan storten we ons daar massaal op. Kijk maar. Er was een gunstige oldtimer regeling, massaal worden oude Mercedes 190D modellen geïmporteerd uit het buitenland om te genieten van de wegenbelastingvrijstelling. De overheid bood een gunstige bijtelling op hybride auto’s, prompt werd Nederland de grootste afnemer van Toyota Prius en Honda Civic hybride modellen.

Jongeren kopen andere auto’s dan 10 jaar geleden
Als je tien of vijftien jaar geleden een rijbewijs had gehaald dan wist je niet hoe snel je een negende-hands Volkswagen Golf Gti, Honda CRX of Peugeot 205 GTI moest kopen. De volgende stop was de audioshop waar je een paar enorme Pioneer speakers kocht om de weg te vervolgen naar de bandenboer op de hoek om woeste 15 inch wielen te laten monteren. Dat gaat tegenwoordig wel anders. De jeugd koopt bijna geen auto’s meer. Als er al wordt gereden dan wordt er vaak voor een deelauto project gekozen. De auto’s zijn simpelweg te duur geworden. Als er al een auto wordt aangeschaft, dan wordt er eerder voor de prive lease van bijvoorbeeld een A-segment Citroen C1 of Toyota Aygo gekozen.

Wijze gebruikte auto verkopen ook verandert
Ook het verkopen van een oude auto gaat tegenwoordig anders. Een speurder in de zaterdag Telegraaf is inmiddels geschiedenis. Net zoals het tweewekelijkse Autotrader magazine welke van kaft tot kaft gevuld was met gebruikte auto advertenties. Tegenwoordig meld je de auto welke je wilt verkopen aan op de autoinkoop website ikwilvanmijnautoaf.nl en ontvang je binnen 24 uur een gegarandeerd bod. Waar een advertentie vroeger nog geld koste, wordt deze auto verkopen dienstverlening nu helemaal gratis aangeboden.

Tijden veranderen. Wordt de wereld van het auto verkopen ooit nog weer hetzelfde? Nee, dat niet. Maar de economie zal aantrekken en er zullen nieuwe initiatieven ontstaan rondom het bezit, kopen en verkopen van auto’s. Consumenten zullen nooit het gevoel van vrijheid en individualiteit willen missen dat het gebruik en bezit van een auto kan bieden.

Beste autobod

Het beste autobod. Hoe kom je daaraan. Tot voor enkele jaren geleden was het best wel lastig om tot het beste autobod te komen. Toen moest je een advertentie in de krant zetten en enkele dealers op een plaatselijk industrieterrein bezoeken. Eventueel gecombineerd met een papiertje achter de ruit met daarop je telefoonnummer. Gelukkig kun je tegenwoordig makkelijk tot het beste autobod komen. Je meld je auto aan op de juiste website en je ontvangt binnen 24 uur het beste autobod.

Het internettijdperk heeft veel goeds gebracht. Vrijheid van meningsuiting, gemak en waar je twee decennia geleden nog een volledige encyclopedie nodig had, heb je nu genoeg aan een internetbrowser met Wikipedia. Ook het verkopen van je auto is nu gemakkelijk geworden. Je meld de auto aan op beste-autobod.nl en je ontvangt de volgende dag al een gegarandeerd bod op je auto. Hoe makkelijk wil je het hebben?

Auto verkopen

Een auto verkopen op deze manier gaat erg simpel. De aangesloten erkende autoinkopers bekijken de informatie van je auto op een afgeschermde autoveiling. Je contactinformatie blijft geheim en is alleen beschikbaar voor de autohandelaar welke uiteindelijk je auto aankoopt. Als je akkoord gaat met het beste autobod maak je een afspraak voor de overdracht en ontvang je ter plaatse een contante betaling en RDW vrijwaringsbewijs. Een auto verkopen is zo wel heel gemakkelijk.

Autoinkoop bedrijven Eindhoven werken samen

Inmiddels hebben zich al 25 auto- en motorbedrijven aangemeld welke meebieden op de auto's welke worden aangemeld op de autoinkoop site voor Eindhoven, te weten AutoInkoopEindhoven.nl. De in- en verkoop van auto's vindt steeds meer via internet plaats, en deze website is het antwoord op het feit dat in het deze crisis-tijd steeds rustiger wordt in de autoshowroom.

Het zal niemand vreemd in de oren klinken dat het steeds rustiger wordt in de showrooms. Waar consumenten vroeger autobedrijven in de buurt opzochten voor een goede deal, zoeken ze tegenwoordig het internet af. Met alleen een nette showroom met wat fraaie bloemstukken en een mooie vlag red je het als autohandelaar echt niet meer.

Autoinkoop via internet

Het gaat er tegenwoordig om dat je de juiste gebruikte auto's, in de juiste kleur, voor de juiste prijs hebt staan. Ook moet je er als autodealer voor zorgen dat je op internet goed gevonden wordt en alles online er goed bij staat. AutoInkoopEindhoven.nl helpt de autodealers in Eindhoven om de juiste auto voor hun voorraad te vinden. Maar deze autoinkoop website is ook de oplossing voor de autobezitters in Eindhoven welke snel van zijn auto af wil.

Autoinkoop in Eindhoven

Hoe het verkopen van een gebruikte auto door iemand uit Eindhoven aan een autoinkoper in Eindhoven werkt? Erg eenvoudig! Meld de auto aan op AutoInkoopEindhoven.nl met behulp van een eenvoudige RDW koppeling. Nadat het kenteken is ingevuld worden de meeste gegevens aangevuld met behulp van data uit de database van de Rijksdienst voor het Wegverkeer.

Automakelaar Eindhoven

Vervolgens wordt de aanmelding gecontroleerd door een Automakelaar van AutoInkoopEindhoven.nl. Daarna zal de auto in een afgeschermde autoveiling worden geplaatst waar autohandelaren, autoinkopers en autodealers 24 uur lang een bieding op kunnen uitbrengen. Na aflopen van de autoveiling wordt uitsluitend het hoogste bod aan de autobezitter uit Eindhoven per email medegedeeld. Deze kan vervolgens de auto zonder bijkomende kosten de auto verkopen aan een autobedrijf uit Eindhoven. Ook autoinkopers buiten Eindhoven kunnen meebieden om tot een maximale opbrengst voor de auto te komen.







Dealerdirect ook dit najaar op tal van vakbeurzen te vinden

Dealerdirect zit niet stil deze herfst. Het gebruikte autoinkoop platform met onder andere de website ikwilvanmijnautoaf.nl groeit als kool, de buitenlandse vestigingen in België en de VS draaien boven verwachting en ook de aangepaste opzet van de nieuwe auto kopen formule 1DayCar.com begint vorm te krijgen. Om de contacten met autodealers te onderhouden is recent Anto Barnjak aangesteld om de buitendienst te versterken en zal Dealerdirect deelnemen aan de belangrijke vakbeurzen. Als eerste is de Autoprofessioneel & Schadeherstel beurs in Hardenberg aan de beurt.

Tijdens de vakbeurs in Hardenberg zal Anto alle dagen aanwezig zijn om de bezoekers op de stand te ontvangen. Tijdens de drie beursdagen (dinsdag 15, woensdag 16 en donderdag 17 oktober) zal hij dagelijks van 15.00 tot 22.00 uur live demonstraties geven over de werking van de Dealerdirect websites. Ook kunnen geïnteresseerde erkende autobedrijven zich ter plaatse aanmelden als erkend Dealerdirect autoinkoop bedrijf.

Autoimport via Dealerdirect

Op de vakbeurs zullen ook de voordelen worden uitgelegd van het aankopen van met name Belgische occasions. Door de gewijzigde belastingwetgeving in België op het gebied van bijtelling en de aanpassing van de BTW afschrijvingstabel in Nederland is het momenteel erg interessant voor Nederlandse autobedrijven om gebruikte auto’s in België aan te schaffen. En het Dealerdirect platform is daar natuurlijk uiterst geschikt voor. Begin 2013 zal de Dealerdirect dienstverlening van België en Nederland ook uitbreiden naar andere Europese landen.

1DayCar.com, geeft online auto verkopen een boost

Op dit moment is Etienne Kruit, de accountmanager 1DayCar.com van Dealerdirect, erg druk met de pilotfase van 1DayCar.com nieuwe stijl. Begin 2013 zal er elke dag een andere nieuwe auto aanbieding centraal staan op 1DayCar.com. Tijdens de pilotfase wordt er druk getest met merkdealers van bijna alle top 20 automerken van Nederland, ook is er een juiste geografische verdeling met dekking voor bijna alle grote steden. Op dit moment is er nog ruimte voor enkele merkdealers welke hun online nieuwe auto verkopen een flinke boost willen geven. Op dinsdag 15 juni zal Etienne in Hardenberg aanwezig zijn om 1DayCar.com nieuwe stijl live te demonstreren aan geïnteresseerde merkdealers.

Dealerdirect op meerdere vakbeurzen

Naast Hardenberg zal Dealerdirect ook aanwezig zijn bij de Autoprofessioneel & Schadeherstel beurs in de Evenementenhal Venray van dinsdag 11 tot donderdag 13 december (onder voorbehoud), in Gorinchem van dinsdag 5 tot donderdag 7 februari en op de Autovak RAI 2014 van maandag 22 tot en met donderdag 25 april 2013 in Amsterdam.



Autoverkopen

De auto verkopen in Europa gaan niet al te best. In bijna alle landen hebben de autofabrikanten moeite met de auto verkopen. Op een land na zitten alle landen in de min als het gaat om de auto verkopen. Net zoals in de Nederlandse autoverkopen zijn er flinke dalingen te zien.

We beginnen met het beste jongetje van de klas. Engeland had ook in augustus een moeilijke maand. In die maand werden 9% minder auto’s verkocht dan in augustus 2011. Als we kijken naar de periode van januari tot en met augustus dan is er echter nog steeds een kleine plus in de auto verkopen te zien van 3,3%.

Auto verkopen Nederland

Als we kijken naar ons eigen land dan zien we dan we in de maand augustus 15% minder auto’s hebben verkocht. Over de eerste 8 maanden betekend dat een achterstand van 3,4%. Dit zal met name te hebben met de wijzigingen belastingregels waardoor veel nieuwe auto’s nog in juni zijn geregistreerd, die auto verkopen kom je in juli en augustus natuurlijk te kort.

Autoverkopen Europa

Deze cijfers gaan over de eerste 8 maanden van 2012 ten opzichte van de eerste acht maanden van 2011. Hoe zuidelijker we lijken te komen, hoe lastiger het lijkt te zijn om auto’s te verkopen.
1. Verenigd Koninkrijk + 3,3%
2. Duitsland -0,6%
3. Nederland -3,4%
4. Spanje -8,5%
5. Frankrijk -13,4 %
6. Italië -19,9%

Autoverkopen augustus 2012

Autoverkopen alleen over de maand augustus 2012. Deze maand helpt niet echt om de cijfers over 2012 te corrigeren. In de meeste landen liggen de autoverkopen over augustus achter op de gemiddelde verkopen over 2012.
1. Spanje +3,4%
2. Duitsland -4,7%
3. Verenigd Koninkrijk -9%
4. Frankrijk -11,4%
5. Nederland -15%
6. Italië -20,2%

Auto verkopen lastig

Overall lijkt het erop dat het lastig is om auto’s aan de man te brengen. Als we deze cijfers bij elkaar op tellen dan is de maand augustus met een daling van bijna 9% slechter dan de daling tot en met augustus. Die zat namelijk op ruim 7% en dat op een kleine 8,3 miljoen nieuwe auto registraties.

De autofabrikanten, auto-importeurs en autodealers moeten alle zeilen bijzetten om de nieuwe auto verkopen dit jaar nog te redden. Kunnen online initiatieven zoals de nieuwe auto kopen site 1DayCar.com daarbij helpen?




Auto verkopen

Het wordt voor consumenten steeds lastiger om hun gebruikte auto te verkopen. Uit cijfers van de Rijksdienst voor het Wegverkeer blijkt dat afgelopen maand er 10% minder auto’s zijn verkocht door consumenten onderling. Een auto verkopen wordt dus steeds lastiger. Gezien alle onduidelijkheid rondom mobiliteit in de politiek en de lastige economische periode waar we in zitten is dit natuurlijk ook niet zo gek.

Tot een paar jaar geleden was elke gebruikte auto die te koop werd aangeboden enorm gewild. Zowel vanuit het buitenland als vanuit Nederland zelf werd je direct suf gebeld. Je gaf op donderdag een advertentie op voor in de zaterdag Telegraaf, en zaterdagmiddag om 12.00 uur had je vaak al de vrijwaring en de centjes in de zak.

Auto verkopen lastig

Tegenwoordig gaat dat wel anders. Zelfs bij professionele autoverkopers zoals autohandelaren, autodealers en universele autobedrijven staat een gebruikte auto al snel 3 maanden te koop voordat deze een nieuw baasje heeft gevonden.

Auto verkopen via internet

En dan hoeven we nog helemaal niet te spreken over de teruglopende populariteit van krantenadvertenties. Een paar jaar terug kocht je de zaterdag Telegraaf en stonden er misschien wel 1.500 gebruikte auto’s te koop. Nu slechts een handjevol. Dit in tegenstellig tot de autoverkopen websites en de autoafdeling van Marktplaats die inmiddels uitpuilen van de gebruikte auto’s.

Auto snel verkopen

Gelukkig zijn er ook populaire alternatieven ontstaan. Zo staat er in Enschede een team van 30 online automakelaars voor u klaar. Nadat u de auto op de auto verkopen website ikwilvanmijnautoaf.nl heeft aangemeld gaan deze automakelaars voor u op zoek naar een koper voor u gebruikte auto. En het mooie is dat deze dienstverlening ook nog eens geheel kosteloos is voor de verkopende partij, de gemiddelde particuliere autobezitter dus.

Gratis autoveiling

De automakelaars maken hierbij gebruik van een gratis autoveiling. Nadat de autobezitter zijn auto heeft aangemeld voor een verkooptaxatie zal de automakelaar de aanmelding controleren en de auto in een afgeschermde autoveiling plaatsen.



Uitsluitend erkende autoinkopers zoals autodealers, autoopkopers, autohandelaren en autoexporteurs kunnen de autogegevens nu zien en kunnen biedingen uitbrengen op de auto. Na 24 uur krijgt de autobezitter een vrijblijvend inkoopvoorstel voor de auto en kan deze de auto zonder kosten voor dit gegarandeerde bod verkopen. Mocht de autohandelaar de auto kopen dan dient deze een kleine vergoeding aan de website te betalen.

Nieuwe auto kopen via internet erg populair

Tot voor kort werd er in de media nog gemeld dat het nieuwe auto kopen via internet niet zo’n vaart zou lopen. De klanten zouden een bezoek aan een showroom prefereren boven het internet en deze alleen gebruiken om verschillende merken, modellen en prijzen te vergelijken. Intussen zijn de verschillende nieuwe auto kopen internet-portalen een serieuze speler op de markt geworden.

Zo’n 95% van de Nederlandse bevolking is nu aangesloten op internet. Het aandeel van online bestedingen groeit hard en er gaat nu een kleine tien miljard aan omzet per jaar via internet. Een grote groep van de internetgebruikers is door het gebruik van smartphones en tablets inmiddels constant online. Dit is in de autobranche niet onopgemerkt gebleven, het is dan ook niet verrassend dat internetsites welke zich richten op de verkoop van nieuwe auto’s als paddenstoelen uit de grond zijn gesprongen.

Online autoverkopen In de plus

Het aantal internet nieuwe auto verkopen zal eind 2012 circa 25% hoger uitvallen dan voorgaande jaren. Dit terwijl de klassieke showroom verkopen van nieuwe auto’s aan consumenten steeds meer onder druk staan.

Online nieuwe auto kopen voordelig voor consument

Voor de consument is een van de voordelen dat de internet autoshowroom 24 uur per dag en 7 dagen in de week geopend is. Dat is heel wat anders dan de reguliere openingstijden op de gemiddelde autoboulevard, waar vaak al om half zes het licht al uitgaat. Ook wil de consument gemakkelijk verschillende modellen, verkoop- en inruilprijzen kunnen vergelijken. Daarnaast is de koper steeds minder bereid om op te draaien voor de kosten van grote glazen paleizen, grote voorraad nieuwe en demonstratie auto’s en een gladde autoverkoper in pak met een auto van de zaak.


Uniek nieuwe auto kopen concept

Een grote speler op het gebied van nieuwe auto kopen via internet is 1DayCar.com. Het concept van 1DayCar.com is uniek. Kun je bij andere aanbieders op je gemak een nieuwe auto samenstellen, bij 1DayCar.com dien je snel te reageren. 1DayCar.com biedt namelijk een beperkt aantal auto’s aan die op één dag tegen hoge korting worden verkocht. Hierbij geldt dat op ook echt op is.

Samenwerking officiele autodealers

In plaats van een paar acties per jaar zal er bij 1DayCar.com op korte termijn dagelijks een actie plaats vinden. Dit is mogelijk gemaakt doordat er een samenwerking aan is gegaan met een beperkt aantal gerenommeerde dealerbedrijven van verschillende automerken.