bassist basleraar muziekcoach

Bassist, basleraar

Ik ben Olaf Meijer. Ik ben bassist, basleraar en muziekcoach. Ik maak muziek om verbinding tot stand te brengen. Ik houd ervan om met andere muzikanten te spelen en gezamenlijk een verhaal te vertellen aan het publiek. Maar het kan net zo mooi zijn om met een leerling voor de eerste keer samen een groove neer te zetten. En soms speel ik uren alleen in mijn oefenruimte en leg ik de verbinding met mijn instrument en mezelf.

Ik ben ervan overtuigd dat als je verbinding wilt maken je de kern van de muziek moet raken. De juiste noten spelen is in mijn visie niet het zelfde als de muziekale kern raken. De muzikale kern raken kan je op ieder niveau ook als je pas net speelt of een nieuwe stijl uitprobeert. Vanuit deze benadering maak ik muziek en laat ik me inspireren door de meest uiteenlopende muziekstijlen. Zo kan John Coltrane me net zo goed raken als Johnny Cash en benader ik het Requiem van Mozart op de zelfde manier als ‘ Seven Nation Army’ van The White Stripes.

Wil je basles van mij of denk je dat ik je kan helpen bij het muziek maken, bijvoorbeeld als bandcoach. Kijk dan op mijn lespagina

Contrabas – Basgitaar – Basles